IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
08:50 | 16 април 2021
Обновен: 08:48 | 28 март 2024

НОЩ разформирован, но брифинги ще има. Кой ще ги води, кога ще са?

Националният оперативен щаб беше създаден от премиера в началото на пандемията

По материала работи: Слав Велев
НОЩ разформирован, но брифинги ще има. Кой ще ги води, кога ще са?

Националният оперативен щаб (НОЩ) е разформирован. Това съобщиха от Пресслужбата на Министерски съвет снощи. НОЩ беше създаден със заповед от премиера Бойко Борисов в началото на пандемията през февруари 2020 г.

"Щабът имаше за цел да организира и координира  действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването Ковид-19", посочиха от МС.

 

Министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще продължат да информират обществото за разпространението на COVID-19 у нас, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Те ще дават информация и за противоепидемичните мерки и за всичко, свързано с ваксинационния процес.

Информацията от здравното ведомство дойде малко, след като стана ясно, че Националният оперативен щаб е разформирован. От Министерство на здравеопазването уточняват, че проф. Ангелов и доц. Кунчев ще дадат първия си съвместен брифинг на 19 април, като часът и мястото на събитието ще бъдат уточнени допълнително.

Коментари

Новини Варна