Варна 12°
fallback
България
09:40 | 19 април 2021
Обновен: 01:56 | 29 април 2024

От фермата до фурната – всеки слага по нещичко. Как поскъпна агнешкото

С 20% по-скъпо е родното производство. Каква е причината?

По материала работи: Слав Велев

„Поскъпването се дължи преди всичко на сушата, която удари България. Това доведе до по-голяма цена на голяма част от фуражите. Неминуемо се отразява и на крайната продукция”. Това обясни в ефира на NOVA съпредседателят на Асоциацията на овцевъдите Симеон Караколев.

Той добавя, че фермерите не са увеличили цените много, но всеки по веригата добавя нещо, за да се компенсира.

Според него произведеното в България месо е много по-добро от това в други страни, защото отговаря на стриктен европейски контрол

Автор на статията:
Слав Велев
цени 2021 българско Великден агнешко 2 май производство
1 коментара
fallback
fallback