IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
12:53 | 19 април 2021
Обновен: 08:52 | 29 март 2024

Нинова при Радев: Подкрепяме ИТН при 4 условия

БСП посочи изискванията си към проекто-кабинета

По материала работи: Слав Велев
Нинова при Радев: Подкрепяме ИТН при 4 условия

Корнелия Нинова на консултации при президента Радев/Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Имаме последователна политика и ясни конкретни решения. Нашата партия смята, че сега е необходимо да се състави стабилно правителство, предвид здравната, икономическа и социална криза, в която се намира страната". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на консултациите с президента Румен Радев за съставяне на правителство Bulgaria ON AIR.

"Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. Този модел на управление трябва да приключи. Бихме подкрепили втората партия - ИТН, ако имат следните условия, заложени в проекта им - спешни и важни стъпки за преодоляване на кризата, обективна ревизия на управлението на Борисов, бързи и конкретни стъпки по плана за развитие и устойчивост, нови изборни правила, които да гарантират прозрачност и честност на изборите", категорична бе Нинова. Тя добави, че партията ѝ има разработени предложения по всяка една от точките.

"Относно първата - вече сме внесли нашите предложения в парламента. По втората точка - ще представим нашите досегашни проверки относно управлението на ГЕРБ. Третата - два месеца преди изборите поискахме той да бъде разгледан от парламента, имаме и конкретни предложения. А относно промените в изборния кодекс искаме задължително видеонаблюдение, машинно гласуване, изчистване на мъртвите души от списъците", уточни лидерът на БСП. 

Тя заяви, че колективните органи на партията ще бъдат събрани и решения ще бъдат представени, когато и ако им бъде връчен мандат.

В началото на разговора президентът уточни, че са важни традициите и дългогодишният опит на БСП за намиране на баланс предвид амбициозния дневен ред на парламента и очертаването на времевия хоризонт за съставяне на правителство със солидна парламентарна подкрепа.

Радев добави, че хиляди българи свързват БСП с надежда за по-социална и справедлива България.

"Предизвикателствата пред страната ни са значими и изискват съставяне на отговорно и оперативно управление по възможно най-бързия начин. В същото време този кабинет не може да бъде плод на безпринципни коалиции, те само могат да задълбочат кризата", каза Радев.

Как протичат консултациите за ново правителство при президента следете на Bulgaria ON AIR

Коментари

Новини Варна