IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
11:45 | 28 април 2021
Обновен: 20:38 | 26 април 2024

Борисов: Тъжен ден е и съвпада с национално предателство

Захлюипха Тошко Йорданов със скъсан фес (ВИДЕО)

По материала работи: Слав Велев
Борисов: Тъжен ден е и съвпада с национално предателство

Кадър: бТВ

Тъжен ден е днес и съвпада с национално предателство. За една шепа парички онези хора са предали Господа, а тези предадоха мечтите, очакванията на много хора. Всичко сме направили, но не им стига, искат диктатура, абсолютно мнозинство, но няма да го постигнат. Но ще ни вкарат в изключително тежка политическа криза. Това заяви на брифинг на МС, който се излъчва на живо във Facebook премиерът в оставка Бойко Борисов.

И допълни, че и при следващи избори няма да се получат разговори.

"По този начин, по който се насъскваме всички партии и на следващите избори няма да се седне да се говори. Всички са от едно котило – Таня, Мая и т.н.", каза още Борисов. Обичай врага си, е казано в Библията, цитира Борисов.

"Поредните им лъжи вече станаха факт. Никой не предложи план, всички се вторачиха да услугват на Радев, да му променят кодексите”, каза Борисов.

Премиерът в оставка връчи Плана за възстановяване на Томислав Дончев, пише БГНЕС.

"Благодаря на министрите, че сте толкова отговорни и понеже имаме проекта за Национален план за възстановяване, видяхме, че други планове няма. Възложихме на Дончев да започне консултациите със службите на ЕК с оглед окончателното изпращане на проекта по точка 1 в съответствие с изискванията на Регламент 24", добави Борисов.

Предстои Планът да бъде одобрен от ЕК и от съвета.

"Ясно сме заявявали многократно, че безпринципни коалиции няма да правим. Спазваме нещата, които сме казали и обещали. Заради това, естествено, върнахме мандата", коментира  пред журналисти кандидатът за премиер на "Има такъв народ" /ИТН/ Антоанета Стефанова след връщането на мандата.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов каза, че още преди изборите са заявили, че няма да правят коалиции с партии на статуквото. 

"Това е факт, в момента ние нямаме необходимия брой депутати, това е очевидно, за съставяне на правителство. Така че беше ясно, че ние правителство няма да правим", добави Йорданов. 

"Оттук нататък е много близко до здравия разум, че този парламент най-вероятно няма да изкара повече от един месец, което означава, че в този месец трябва да се направи най-необходимото, а това е да има горе долу нормален изборен закон за следващите предсрочни избори", каза още той. 

По думите му мажоритарни избори за един месец не могат да се направят.

"Всички лъжи, обаче, които бяха изречени, че "Има такъв народ" се отказва от мажоритарни избори, вчера лъснаха, защото в правната комисия единствените, които предложиха на следващите избори да има мажоритарен вот, бяха партия ИТН, и всички гласуваха против. Включително представителите на ГЕРБ, които до онзи ден знаете какви циркове разиграваха в пленарната зала", коментира Йорданов.

Преди представителите на ИТН да излязат от сградата на президентската институция, пред нея дойдоха протестиращите от ВМРО днес пред парламента срещу промените в Изборния кодекс. Юлиан Ангелов държеше фес и заяви, че вместо президентът да връчва мандат на ИТН, той може да им връчи фес, предаде БТА.

Ангелов каза, че призовават депутатите и президентската институция да направят така, че да не допуснат по никакъв начин България да е зависима от Ердоган и Турция с броя на секциите по време на избори.

При излизането си от сградата представителите на ИТН бяха посрещнати със скандирания "Слуги на Ердоган", "Турски мекерета" и други възгласи, което продължи докато говореха пред медиите. Когато свършиха, те бяха последвани със скандиране от протестиращите от ВМРО до паркинга зад новата парламентарна сграда, където полицейски кордон осигури трасе за автомобила на ИТН.

ВИДЕО

Коментари

Al 2011g zavet 80g ( преди 2 години )
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна