IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
11:45 | 26 април 2021
Обновен: 19:42 | 25 април 2024

Борисов за върнатия мандат от Слави: "Ето това се казва „политически страхливец“!

Със 165 заявили подкрепата си депутати казва, че са му недостатъчни и му трябват 240

По материала работи: Ставри Таргов
Борисов за върнатия мандат от Слави: "Ето това се казва „политически страхливец“!

Премиерът Бойко Борисов коментира днес решението на „Има такъв народ“ да предложи за премиер Антоанета Стефанова, която след това щяла да върне управленския мандат.

„Ето това се казва „политически страхливец“! Страхливец е този, който със 165 заявили подкрепата си депутати казва, че са му недостатъчни и му трябват 240.

С цялото ми уважение към Антоанета Стефанова. Ако тя е премиер, за всяко нещо ще ходи да пита депутата Трифонов? Не знам, на мен ми беше интересно да видя техните експерти министри така, както ние ги показахме“, заяви премиерът в началото на предавано на живо във Фейсбук съвещание с министри и експерти, посветено на Плана за възстановяване и развитие.

В коментара си за отказа на „Има такъв народ“ да състави правителство Борисов допусна, че държавата ще изпадне в хаос:

„А ние сега като от пещерата излиза. Добре, че има Фейсбук. Едно съобщение и след това ние трябва да си правим другите изводи. Ми ние сме вече граждани. Искаме този, който ще ни управлява, да излезе и да каже как. Или играят с Радев някаква игра, за да държат държавата в хаос? Не знам. Да искат да се отива на нови избори след тези? С още десетки милиони похарчени. Те нямат капацитет да ги проведат. И както се обзаложих, че Слави Трифонов няма да излезе за премиер, ще излъже хората, той ги излъга, това са още 2 месеца шикалкавене“.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на свой ред определи решението на „Има такъв народ" като бягство от отговорност.

Според нея аргументите на лидера на ИТН Слави Трифонов, че партията му не среща подкрепа, са нелогични, тъй като парламентарният процес досега е показал пълна подкрепа за „Има такъв народ“.

Атанасова подчерта, че логиката на избирателите му е именно Трифонов да поеме отговорност:

„Много по-добре вероятно за неговите избиратели щеше да бъде той лично да носи отговорност, а не да праща подставено лице, неизвестно със своя политически опит на първо място.

Поздравления за нейните спортни успехи, но кой предложи тази дама и след колко време. За мен това е бягане от отговорност, това означава ли нови избори и още над, може би 50 или 60 милиона. По какви изборни правила ще става това?“, съобщава БНР.

Коментари

Kolio ( преди 2 години )
Човека писал статията случайно ли се казва Ставри или .........!!!???
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна