IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
11:00 | 1 май 2021
Обновен: 02:49 | 22 април 2024

На Велика събота: БСП решава за мандата

Заседанието за съставяне на евентуален кабинет започва в 14,30 часа

По материала работи: Слав Велев
На Велика събота: БСП решава за мандата

Национален съвет на БСП решава на Велика събота дали да приеме мандата за съставяне на правителство, който се очаква да бъде връчен от президента Румен Радев на 5 май.

Заседанието ще започне в 14,30 часа. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова обяви в кулоарите на Народното събрание, че решението ще вземе колективният орган на БСП.

Депутатът Борислав Гуцанов - член на Изпълнителното бюро на социалистите, коментира за БНР, че БСП ще подходи отговорно, но не се плаши и от предсрочни избори: „Категорично БСП е готова за предсрочни избори. Това няма да ни изненада“, предаде Нова ТВ.

БСП ще отбележи 1 май - Денят на труда и работническата солидарност, празник на вестник „Дума“ и левия печат с митинг-концерт в столицата и събития в цялата страна. Поради епидемичната обстановка няма да има голямо шествие в столицата, а структурите на БСП в страната ще организират множество мероприятия.

В столицата от 11.00 часа ще се проведе митинг-концерт под наслов „Достоен труд - достоен живот“.

Коментари

Новини Варна