IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
08:45 | 2 май 2021
Обновен: 18:14 | 21 април 2024

БСП връща мандата на 5-ти май

Това решиха социалистите след над 3-часово заседание на 1 май

По материала работи: Слав Велев
БСП връща мандата на 5-ти май

БСП няма да състави кабинет и ще върне мандата още на 5 май, когато президента Румен Радев трябва да го връчи на Корнелия Нинова. Това реши Националният съвет на партията и ПГ на партията на съвместно над 3-часово заседание. Връщането на мандата е подкрепено от 108 души, има и 5-има въздържали се.

Първи получиха право да съставят правителство партията на премиера в оставка Бойко Борисов. Президентът Румен Радев връчи мандата на кандидата за премиер от ГЕРБ Даниел Митов. Той представи и състав на правителство, но няколко дни след връчването на мандата, го върна на президента.

Втори получиха шанс да сформират кабинет от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Мандатът беше връчен на кандидата за премиер и световен шампион по шахмат Антоанета Стефанова, която веднага след получаването го върна на държавния глава. От „Има такъв народ“ мотивираха своята позиция с това, че не разполагат с достатъчно депутати, за да съставят правителство.

 

Коментари

Новини Варна