IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:30 | 9 май 2021
Обновен: 01:26 | 19 април 2024

Президентът: Корупцията ни струва много по-скъпо от едни нови избори (ВИДЕО)

"Следващата седмица ще издам указ с ясен състав на служебното правителство и срокове", заяви Радев

По материала работи: Слав Велев
Президентът: Корупцията ни струва много по-скъпо от едни нови избори (ВИДЕО)

Снимка: БГНЕС/Дарик

Президентът Румен Радев коментира лаконично думите на премиера в оставка, че вероятно не се гордее от продукта, който е създал и сме видели в 45-ия парламент. 

Радев вчера посети село Петрич за отбелязването на годишнината от Априлското въстание. Той обаче отново не разкри подробности около служебния кабинет.

"Вихрещата се корупция ни струва много по-скъпо от едни нови избори. Следващата седмица ще издам указ с ясен състав на служебното правителство и срокове", заяви държавният глава.

"Нека първо да споменем, че днес отбелязваме две важни събития. Не трябва да забравяме зверствата на нацизма. Да помним саможертвата на онези, които изправиха достойно глави в защита на човечеството". Това заяви президентът Румен Радев след като заедно с вицепрезидента Илиана Йотова поднесоха цветя пред Паметника на незнайния войн по време на тържественото отбелязване на 9 май - Деня на победата и Ден на Европа.

Държавният глава припомни, че днес страната ни отдава почит към случилото се на 9 май. " България има голям принос в борбата срещу нацизма и най-вече да отдадем почит на все още останалите живи наши генерали, които и до момента ни показват какво е жертвоготовност и патриотизъм.", заяви още Радев.

Президентът коментира  думите на премиера в оставка Бойко Борисов, че за шоуто в парламента са харчени по 19 млн. лв. на ден. "Вече отговорих на този въпрос. Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко. По-скъпа от избори, по-скъпа от харчовете за Народно събрание"..

По думите му, за да имаме избори възможно най-рано, трябва да изчакаме да дойде поне 11 май за да може той да издаде указ за назначаване на служебно правителство.

"Ще направя всичко възможно да имаме по-възможно най-бързия начин да имаме служебно правителство.", обеща държавният глава.

"Служебното правителство има много малък времеви мандат. Очакванията са огромни, отговорностите - големи. Въпрос на баланс е да се намери този екип, за да свърши тази трудна задача.", заяви още Румен Радев.

 

Коментари

Новини Варна