IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
11:30 | 10 май 2021
Обновен: 13:29 | 28 март 2024

Борисов прати спешно шефа на Пирогов и здравния министър при Каролев в Разлог

Проф. Балтов и проф. Ангелов ще транспортират икономиста в София

По материала работи: Слав Велев
Борисов прати спешно шефа на Пирогов и здравния министър при Каролев в Разлог

Кадър: БНТ

Директорът на "Пирогов" проф. Аесн Балтов и здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов вече са в Разлог заради инцидента с Владимир Каролев, това е разпоредил лично премиерът в оставка Бойко Борисов, съобщи БНТ.

Братята Стойчо и Росен Баненски от Банско, доброволци в екипа планински спасители, откриха късно през нощта под връх Тодорка в Пирин финансиста, който е и запален планинар. Те са били част от спасителния екип към ПСС-отряд Банско, които търсеха Каролев снощи в планината. Стойчо Баненски е зам.-кмет на Банско, а брат му Росен е директор на Национален парк “Пирин”. Техният баща, Методи Баненски координираше спасителната акция, припомня "Монитор".

Каролев е открит в безсъзнание късно снощи около 00:40 часа в района на Жабешкото езеро в Пирин. Каролев вчера е карал сноуборд, бил е на връх Тодорка сутринта към 10 ч. Той редовно задоволява тръпката си и кара ски, или сноуборд в Пирин планина, но този път е подценил риска. Около 14:00 ч. негови приятели му позвънили по телефона, но се оказало, че няма покритие. Към 18:00 ч. Разтревожените му приятели се обадили на планинските спасители и започна издирвателната акция. Каролев се е спуснал по един от западните улеи от връх Тодорка, вероятно се е подхлъзнал и паднал по стръмния склон. Падал е около 400 метра. Открит е с няколко счупвания по тялото, като най-сериозното е пукнат череп. Спасителите на ръце в носилка са го свалили до долна станция на лифта, откъдето линейка го е транспортирала в безсъзнание до болницата в Разлог. Лекарите дават надежда за подобряване на състоянието му, защото е реагирал с очи на докосвания по тялото му.

Реанимационният екип пътува със специално оборудвана линейка, която евентуално да превози пострадалия за лечение в София. Засега Каролев е в сравнително стабилно състояние и кръвното му е овладяно, но е с тежка черепно-мозъчна травма.
 

 

Коментари

Новини Варна