IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
16:30 | 14 май 2021
Обновен: 02:26 | 15 май 2024

Херо Мустафа и Стефан Янев обсъдиха политическата ситуация

Срещата между министър-председателя и посланика на САЩ е ярък знак за укрепването на българо-американските отношения, отичтат от МС

По материала работи: Слав Велев
Херо Мустафа и Стефан Янев обсъдиха политическата ситуация

Снимка: Фейсбук

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на САЩ в България Херо Мустафа, на която бяха обсъдени въпроси, свързани с текущата политическа ситуация и перспективите в това отношение.

Премиерът Янев акцентира върху приоритетите на служебния кабинет и възможностите за тяхното ефективно реализиране. По време на разговора министър-председателят и посланикът изразиха общо мнение, че борбата с корупцията в България е от основно значение.

Срещата между министър-председателя Стефан Янев и посланик Херо Мустафа е ярък знак за укрепването и развитието на българо-американските отношения. Беше обърнато специално внимание на потенциала за активизиране на двустранното сътрудничество в областите от взаимен интерес, включително в сферата на икономиката с оглед перспективите за привличане на инвестиции и по-пълноценно взаимодействие на бизнеса. Разговорът засегна теми, свързани с енергийната диверсификация и подготовката за предстоящата регионална среща по Инициативата „Три морета“.

 

Коментари

Новини Варна