IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
10:00 | 21 май 2021
Обновен: 03:33 | 25 април 2024

КАТ кандисване няма! Плъзват по улиците на лов за пияни и дрогирани

Полицаите са оборудвани с нови специални устройства

По материала работи: Слав Велев
КАТ кандисване няма! Плъзват по улиците на лов за пияни и дрогирани

Снимка: Novini.bg

От днес започва нова полицейска операция на „Пътна полиция“. Това съобщи инспектор Лъчезар Близнаков от ГДНП на брифинг, предаде "Монитор". 

В цялата страна ще се проведат засилени проверки за шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества. Акцията ще обхваща и дните около 24 май. От полицията съобщиха още, че се очаква засилен трафик, вследствие на сливането на почивните дни. Концентрацията на проверките именно върху това нарушение се дължи на зачестилите случаи на водачи, седнали зад волана пияни или дрогирани. Само за десетте дни около Великден те са 495, кото по думите на Близнаков е притеснително. Общо регистрираните нарушения през този период са над 86 хиляди.

„Констатирани са над 4 хиляди случая на шофирали след употреба на дрога или алкохол за първите четири месеца, това е увеличение с 23 %, случаите на установените пияни водачи при пътно-транспортни произшествия обаче са намалели. С произшествията се движим със същия порядък като миналата година като към вчерашна дата загиналите са същия брой какъвто са били миналата година“, обясни Близнаков. По думите му по-младите водачи заместват употребата на алкохол с наркотични вещества, поради което в акцията ще бъдат използвани и специални полеви устройства за наркотици, като за целта ще бъде използвана слюнка на водача за анализ.

Инспекторът обясни, че продължават ремонтите на АМ „Тракия“ около Стара Загора. Тази седмица започна и ремонтът на пътя София – Перник в участъка между Драгичево и Владая, където също ще се очаква затруднение на движението. На АМ „Струма“ също ще се образуват колони на 33 км. при Старо село. Във всички тези участъци е осигурено полицейско присъствие, съобщиха от Пътна полиция.

По време на празничните дни ще има засилено полицейско присъствие на изходите на столицата. Екипите ще следят и за нетърпеливи водачи, които се опитват да се изхитрят чрез преминаването по аварийните ленти.

Коментари

Пулев ( преди 2 години )
Те да вземат, да си тестват служителите, че половината са дилари и консуматори!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна