IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
11:30 | 21 май 2021
Обновен: 22:17 | 28 март 2024

Ще има ли по-ниски цени на чадърите и шезлонгите по плажовете ни?

"Всички концесии са под мониторинг", каза Стела Балтова

По материала работи: Слав Велев
Ще има ли по-ниски цени на чадърите и шезлонгите по плажовете ни?

Започват преговори с концесионерите на плажове за по-ниски цени на чадърите и шезлонгите. Това обяви служебният министър на туризма Стела Балтова. Възстановяването на бранша след пандемията беше посочено като един от основните приоритети на служебния кабинет, предаде Bulgaria ON AIR.

Концесионерът на плаж на юг от Бургас вече поставя шезлонгите и чадърите. Все още не зная на каква цена ще ги предлага и това го притеснява.

"Ако решат да сключим споразумение за намаляване на цената на чадърите и шезлонгите и те да намалят респективно толкова от наема, да го направят много бързо, няма време. Готов съм да ги намаля , както миналото лято - 5 лв. чадър, 5 лв. шезлонг", коментира концесионерът на плаж "Крайморие" Николай Димитров.

Очаква се преговорите с концесионерите да приключат до края на месеца. 

"Всички концесионни договори се мониторинговат и ако бъдат открити нарушения те ще бъдат обсъдени", заяви служебният министър на туризма Стела Балтова.

За този сезон ще важат правилата за прилагане на противоепидемични мерки в хотелите от миналото лято. Приоритетното ваксиниране на лица, заети в туризма също е особено важно.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Коментари

Новини Варна