IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
12:15 | 22 май 2021
Обновен: 17:23 | 28 април 2024

Митов: Служебното правителство се превръща в предизборен щаб на Радев

Атаката срещу службите е защото разбиха руските шпионски мрежи

По материала работи: Слав Велев
Митов: Служебното правителство се превръща в предизборен щаб на Радев

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Служебното правителство постепенно се превръща в предизборен щаб на президента Радев и служи за неговото преизбиране. Това каза на брифинг на ГЕРБ заместник-председателя на партията - Даниел Митов.

По думите му президентът Румен Радев и вътрешният министър не могат да простят на службите за разкритата в България руска шпионска мрежа.

"Ние също разбрахме от медиите, че службите съвсем наскоро бяха изслушани в НАТО по разкриването на шпионската мрежа, която действаше в България в полза на Руската федерация. Дадена им е най-висока оценка. Очевидно президентът Радев и вътрешният министър Рашков не могат да простят на службите, че разкриха и разбиха руската шпионска мрежа. Нашата оценка е, че атаките срещу службите са именно заради това", заяви Митов.

Той критикува и служебните министри на регионалното развитие и на вътрешните работи за дадени от тях интервюта.

"Очевидно след неудачните интервюта на живо, особено на вътрешния министър Бойко Рашков, който в едно от интервютата се опита да уволнява журналисти. Служебното правителство се опитва по някакъв начин да контролира комуникацията си така, че да не изпада в неловки ситуации, които очевидно
възникват всеки ден след техни интервюта. След снощното интервю на служебния министър-председател Стефан Янев разбрахме, че той бил научил от медиите, че били подслушвани политици. Той е министър-председател и е в състояние да научи каква е истината", каза още Митов, цитиран от "Фокус".

От ГЕРБ настояват да знаят истината за това били ли са подслушвани политици по време на предизборната кампания.

"Атаката срещу службите очевидно е продиктувана от нещо друго, а не защото там има някакви много мистериозни подслушвания. Ние искаме да знаем каква
е истината. Ако законът е нарушен, тези, които са го нарушили, трябва да понесат отговорност. Служебният министър-председател може да направи това и да изясни каква е реалността", допълни Митов.

Коментари

Новини Варна