IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
10:20 | 26 май 2021
Обновен: 03:04 | 27 март 2024

Тъжно: Тийнейджъри системно рушат училище в наше село (ВИДЕО)

Децата са установени, полиция и Детска педагогическа стая са уведомени

По материала работи: Слав Велев
Тъжно: Тийнейджъри системно рушат училище в наше село (ВИДЕО)

Кадър: Bulgaria ON AIR

Училището в благоевградското село Бело поле е постоянен обект на вандалски прояви. Въпреки че от години в сградата не се провеждат занятия, непълнолетни младежи влизат редовно и вече са изпочупили голяма част от прозорците. 

А сградата е била с нова дограма, защото кметът на селото е имал идея да я превърне в детска градина.

Кметът Иван Стойчев е хващал многократно децата, разговарял е с родителите им  – резултат обаче нямаm предаде Bulgaria ON AIR.

"То стана тотален вандализъм вътре. Аз ги изгоних децата преди няколко дни, родителите започнаха да ми се обаждат: Защо си ги гонил, защо си подчукнал това дете – защо правя така! Какво да се направи", разказва Стойчев.

За вандалските прояви са уведомени кварталният полицай и инспектор от Детска педагогическа стая.

"То е чупено с камъни отвън, разбиване са мрежите, ето ги горе стъклата, бяха всички здрави – двоен пакет. Знае се кой – те си казват –говорих с родител на това дете, което е счупило мивката и им казах: Поемаш щетите и за майсторите, и за мивката, ще им дам фактура", категоричен е кметът Стойчев.

Училището не функционира от 12 години. В сградата има стари документи и прибори, които се използват за местните събори. Въпреки това, дограмата на сградата е подменена, защото има идея първият етаж да заработи като детска градина.

Дали ще има резултат от проведените разговори, предстои да разберем, а следващата стъпка, която ще предприеме кметът е монтиране на камери за наблюдение.

Вижте повече в репортажа

Коментари

Новини Варна