IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
08:40 | 2 юни 2021
Обновен: 23:58 | 22 април 2024

Акция на прокуратурата в "Национална полиция": Повдигнато е обвинение на висш полицай

Той е работил по линия на трафик с културно-исторически ценности

По материала работи: Слав Велев
Акция на прокуратурата в "Национална полиция": Повдигнато е обвинение на висш полицай

Повдигнато е обвинение на висшия полицай от Главна дирекция "Национална полиция". Прокурори обискираха дома и кабинета на висш полицай от Главна дирекция "Национална полиция", научи "По света и у нас", предаде Bulgaria ON AIR. Според наши източници, разследването е за организирана престъпна група за трафик на предмети от културно-историческото наследство и пране на пари.

На Папалезов е повдигнато обвинение.

Вътрешният министър Бойко Рашков коментира в интервю за сайта "Бърд", че прокуратурата е влязла в МВР и провежда обиски, а целта е да се попречи на разкриването на истината за незаконните подслушвания на политици.

Говорителят на главния прокурор коментира изявленията на вътрешния министър. Сийка Милева каза: "Не ме карайте да коментирам неистински твърдения, изказани от политическо лице в предизборна обстановка. Прокуратурата не може да спре да работи, защото на някой не му харесва. Прокуратурата стриктно спазва закона, каза още Милева и очаква взаимодействие от всички правоохранителни органи, защото това е в интерес на всички българи. Прокуратурата няма да позволи да бъде въвлечена в политически битки, се посочва още в позицията.

Твърди се, че има данни през годините той многократно да се е срещал с укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков.

Разследваният полицай е Ангел Папалезов, научи "По света и у нас".

Той заема в Националната полиция поста шеф на отдела за борба с трафика на културни ценности.

Назначен е след пенсионирането на Кирил Христосков, който пък като пенсионер започва да работи във фондация "Тракия" на Васил Божков.

Ангел Папалезов, миналата седмица, е бил включен в екипа, който да проверява дейността на ГДБОП, където са разработките срещу Божков, твърдят още наши източници.

Преди ден той е отстранен от проверяващия екип.

Коментари

Новини Варна