IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
16:30 | 2 юни 2021
Обновен: 15:27 | 28 март 2024

Гешев покани Рашков на среща

Причината е "необходимостта от взаимодействие между ПРБ и МВР"

По материала работи: Слав Велев
Гешев покани Рашков на среща

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Главният прокурор на Република България Иван Гешев изпрати до служебния вицепремиер по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков писмо, в което се отправя покана за провеждането на работна среща, предаде Bulgaria ON AIR.

В писмото на Иван Гешев се отбелязва, че в периода 25-28 май 2021 г. в гр. София е проведена международна конференция "Защита на еврото в България и страните от Югоизточна Европа и Балканския регион. Постижения и предизвикателства пред правоприлагащите органи“,  за участие в която е отправена покана и до служебния министър на вътрешните работи. Същата е била отклонена поради служебен ангажимент на министър Рашков.

"С оглед необходимостта от продължаване взаимодействието между изпълнителната и съдебната власт, в частност ПРБ и МВР, бих се радвал да проведем работна среща", се посочва в писмото на Иван Гешев до Бойко Рашков. Главният прокурор изразява увереност, че "само с общите усилия на отделните власти, могат да бъдат постигнати желаните от българските граждани резултати, а именно ефективно противодействие на престъпността."

Писмото на главния прокурор до вътрешния министър завършва с думите: "считам, че традиционно добрата съвместна дейност между ПРБ и МВР в рамките на нормативно установените правомощия, ще бъде надградена и доразвита, каквито са и очакванията на българското общество".

Коментари

Новини Варна