IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
12:53 | 7 юни 2021
Обновен: 03:54 | 20 април 2024

Задържани са двама чужденци за хероина от "Варна-Запад"

4 контейнера са били превозени до склад в Сливен

По материала работи: Слав Велев
Задържани са двама чужденци за хероина от "Варна-Запад"

При Специализирана полицейска операция на служители на ГДБОП, Европол и Агенция "Митници" под надзора на Специализирана прокуратура е задържана голяма пратка с хероин, скрит в кухини на мраморни керемиди.

Наркотичните вещества са пристигнали с 4 контейнера по море на пристанище Варна-Запад и с товарни камиони са били превозени до склад в Сливен. Там в момент на изваждане на хероина от кухините на мраморните плочи са задържани две лица -  чуждестранни граждани, предаде Bulgaria ON AIR.

До момента по образуваното досъдебно производство са иззети близо 500 кг наркотични вещества. Според първоначалната оценка по цени за съдопроизводството стойността им е 23 850 000 лева.

С постановление на прокурор от Специализираната прокуратура двамата чуждестранни граждани са привлечени в качеството на обвиняеми за участие в престъпно сдружение и за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешение с цел разпространение.

Единият е привлечен към наказателна отговорност и за това, че в нарушение на закона е пренесъл през границата на страната високорискови наркотични вещества.

Двамата обвиняеми първоначално са задържани за срок до 72 часа, а по искане на Специализирана прокуратура на 05 юни Специализираният наказателен съд е взел спрямо тях най-тежката мярка за неотклонение – „задържане по стража“.

Съдействие в хода на разследването на ГДБОП е оказано и от правоохранителния орган на САЩ за борба с наркотиците – DEA.

Коментари

Новини Варна