IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
16:50 | 10 юни 2021
Обновен: 17:45 | 18 април 2024

Кунчев: Благодаря, проф. Кантарджиев!

Главният държавен здравен инспектор и министърът на туризма Стела Балтова инспектираха "Албена"

По материала работи: Слав Велев
Кунчев: Благодаря, проф. Кантарджиев!

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев коментира нестихващите протести в защита на пенсионирания на проф. Тодор Кантарджиев. Според него то е законно, тъй като всеки може да бъде пенсиониран без негово съгласие, предаде bTV.

Освен юридически аспект обаче пенсионирането на Kaнтарджиев има и човешка страна.

"Единственото, което мога да кажа, е моето голямо "Благодаря" на проф. Кантарджиев и за това, което направи в рамките на тази година и половина, и за това, че Центърът за заразни и паразитни болести през последните години направи много за надзора на заразните болести. Можем да разчитаме изцяло на този център като научен гръб на министерството в областта на заразните болести и въобще на инфекциозната патология", каза доц. Кунчев, цитиран от bTV.

Вчера служебният здравен министър Стойчо Кацаров, който свали Кантарджиев от директорския пост, първо заяви, че няма нищо героично да се пенсионираш, когато навършиш възраст, а след това изтъкна, че няма нищо лично в пенсионирането му, но няма да има път назад. Така той отвърна на протестиращите колеги на професора, които настояват да бъде върнат на поста.

Самият Кантарджиев заяви, че не е сигурен дали би се върнал, дали това да е възможно, защото смята, че "много хора ще искат да направят реванш", а те са опасни. Той дори директно заяви, че Кацаров е опасен за здравеопазването.

Днес Ангел Кунчев, заедно с министъра на туризма Стела Балтова, е на инспекция в курорта "Албена", за да се запознаят с мерките, които са предприети за безопасно лято както на туристите, така и на работещите в курорта. Двамата посетиха и ваксинационния център в курорта. Там 75% от работещите вече са имунизирани.

Коментари

Al 2011g zavet ( преди 2 години )
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна