IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
10:45 | 9 юни 2021
Обновен: 15:32 | 25 април 2024

В България не си ценим специалистите. Може ли проф. Кантарджиев – може

Вижте какво написа във фейсбук проф. Николай Витанов

По материала работи: Ставри Таргов
В България не си ценим специалистите. Може ли проф. Кантарджиев – може

Много въпроси има за проф. Кантарджиев. Ние бяхме с него в окопите 14 месеца и той беше на много по-предна позиция, където противникът нямаше никаква милост.

Професорът издържа и нещо повече - беше от тези, които обърнаха противника в бягство с научните и организационните си умения. Докато в гърба му се стреляше с хейтове.

Под възглавницата ми има 2 китайски книги. Едната е на Сун Дзъ. От нея съм научил, че човек трябва да си цени специалистите, особено в нашата държава, където много ги няма. Може ли професорът - може. Той не заслужава такова отношение.

Аз няма да забравя, това, което проф. Кантарджиев направи за България. Това написа във фейсбук проф. Николай Витанов по повод пенсионирането на Кантарджиев от поста на директор на Националния център по заразни и паразитни болести вчера.

Вижте какво още написа той:

Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 08 юни 2021 г

Обстановката се развива според очакванията. Ще попитате: а какви бяха очакванията. Очакванията за днес бяха да има 419 691 случая. Реални случаи - 419 681. Разлика между очаквания и реалност - 2 хилядни от процента. По точно - 23 десетохилядни от процента. мисля, че точността е напълно достатъчна. Може и по-добра, разбира, се. Но това го може свръхголемият майстор на име Господ.

Иначе, базовото репродуктивно число днес е 0.885. Под 1 е, което означава, че обхвата на заразата се свива и се очаква това да продължи през следващите 3 дни. Броят на активните случаи се очаква па падне под 15 000, посоката е надолу.

Индикаторите за смяна на тренда имат много ниски стойности. Този за страната е 14 пъти под критичната стойност за възникване на дифузно разпространение на заразата. С други думи - новите варианти на вируса и днес не се виждат на територията на страната, дори и да дойде нещо, време за реакция ще има, пише "24 часа".

Коментари

Новини Варна