IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
09:40 | 15 юни 2021
Обновен: 22:38 | 22 март 2024

Трагедия в Търново: Дядо гости внучката с кренвирш, тя се задави и издъхна

Проверяват великотърновската болница за смъртта на петгодишното дете

По материала работи: Слав Велев
Трагедия в Търново: Дядо гости внучката с кренвирш, тя се задави и издъхна

Петгодишно дете от великотърновското село Водолей се задави с парче кренвирш и почина.

Трагичният инцидент станал в детското отделение на великотърновската болница. Момиченцето страдало от астма и живеело при баба си и дядо си, тъй като родителите му били в чужбина на гурбет. В неделя на обяд след поредния пристъп на болестта дядото го завел в спешна помощ и след прегледа, то било настанено за лечение. Там дядото решил да нахрани внучката си с кренвирш. Детето обаче се задавило с парченце от колбаса и последвал фаталния изход. От болницата са разпоредили вътрешна проверка по случая.

Зам. директорът на болницата д-р Галина Гарева разказа, че трагедията станала около 17,30 ч. минути след като на детето била направена инжекция. То започнало да кашля и да повръща, а след това посиняло. Дядото потърсил помощ. Една от сестрите отнесла детето в интензивния кабинет, където от устата и трахеята му били извадени хранителни остатъци. Направена била интубация, поставен му е и адреналин, но за съжаление, сърето на момиченцето вече било спряло и то не могло да бъде върнато към живот. Д-р Гарева изключи възможността смъртта на детето по някакъв начин да е свързано с направените му медицински манипулации.

Освен вътрешноболничната проверка, разследване на случая с починалото дете започват и от прокуратурата, откъдето пък научили за инцидента от медиите.

Коментари

Новини Варна