IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
12:30 | 1 юли 2021
Обновен: 07:59 | 25 април 2024

Рашков в акция, лови търгаши на гласове

Бивш вътрешен министър искал 15 000 македонци да гласуват у нас, заяви вицепремиерът

По материала работи: Слав Велев
Рашков в акция, лови търгаши на гласове

Започна специализирана полицейска операция в цялата страна. Тя няма да спре до изборния ден, обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Той посочи, че вече е имал повод и информирал публично, че МВР във връзка с предстоящите избори, наблюдава внимателно процесите около и свързани с подготовката и долавя информация за това, че определени групи, включително представители на политически партии, ще се опитват да спечелят вот не по ред, както се предвижда в закона.

"В тази връзка до 10 часа нашата информация е, че сигналите в тази насока наближават 100", каза Рашков, цитиран от БГНЕС.

Сутринта стартира в цялата страна полицейска операция. “Целта е свързана с това, което вече казах, т.е ние трябва да предприемем ответни действия по отношение на тези, които се подготвят да изкривят политическа картина у нас, да се постигнат нереални резултати в изборния ден, т.е да не се отчете правилно точно вотът, гласът на всеки един български избирател. С една дума действат така, че да се посегне върху свободното упражняване на политическото право на всеки един български гражданин да избира и да бъде избиран”, каза Рашков.

В Кюстендил имаме много интересен случай за купуване на гласове. Там един бивш вътрешен министър е правил тези дни едно събиране с бивш областен управител и един друг, излязъл в болничен. Обсъждали са въпроса как да привлекат 15 хиляди македонци с българско гражданство, които да гласуват тук в нашата страна, коментира още Рашков.

"Разбирам, че служебният министър на вътрешните работи продължава да се старае да влияе на предизборната кампания - от днес и с клеветнически намеци, които, макар и недоизказани, лесно могат да бъдат асоциирани с мен", заяви бившият вътрешен министър Христо Терзийски.

"Няма да казвам, че с това се опитва да замаже тоталния хаос, който създаде в МВР. Вероятно има и някаква лична неприязън към мен, което си е негов проблем. Знаем и че наши симпатизанти са привиквани и респектирани в полицейските управления през последните седмици. Само че няма да допуснем изборите да се спечелят "служебно" - чрез служебното правителство", добавя той.

"Ако има данни за престъпление - да действа с цялата строгост на Закона. В противен случай трябва да понесе отговорност за думите и действията си - нищо, че никой не е гласувал за него - постът изисква министърът да притежава някакво достойнство", заключва Терзийски.

Коментари

Новини Варна