IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
16:50 | 5 юли 2021
Обновен: 23:35 | 18 април 2024

Пак обрат с мечката от Белица: Дават й втори шанс (ВИДЕО)

Ще видят сметката на стръвницата при повторна агресия

По материала работи: Слав Велев
Пак обрат с мечката от Белица: Дават й втори шанс (ВИДЕО)

Кадър: Нова ТВ

Нов обрат по казуса с мечката от Белица. Разрешителното за отстрел на дивото животно, нападнало жена край планинския град, е предвидено в законова процедура и не зависи от мнението на обществото.

Към момента обаче не е задължително то да бъде изпълнено, ако в района не се прояви повторна агресия от страна на мечка към човек или друго животно. Това заяви зам. изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) Филип Ковашки по време на брифинг в ИАГ, предаде "Монитор".

По думите му има няколко варианта за развитие по случая. Първоначално следва да бъде направен опит животното да бъде прогонено или уловено. Ако природозащитните организации успеят да извършат някои от тези дейности, мечката няма да бъде убита.

"В момента животното не е в района", поясни той. Ковашки заяви пред "Монитор", че не липсват граждани, които са готови да вземат правосъдието в свои ръце, което създава предпоставки да бъдат наранени и други мечки. "Гражданите трябва да почувстват, че някой регулира този процес.", категоричен бе той.

Припомняме, че преди дни мечка нападна 33-годишна жена край Белица, докато е брала гъби със семейството си в гората. С нея са били и децата ѝ, които не са пострадали.

Коментари

Новини Варна