IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
08:50 | 9 юли 2021
Обновен: 13:55 | 28 март 2024

Ипек – отвлечена и убита, или самоубила се? Трагедията, която чака отговори

Убита е, 42-годишен я отвлече от вкъщи, настояват близките

По материала работи: Слав Велев
Ипек – отвлечена и убита, или самоубила се? Трагедията, която чака отговори

Мистериозна смърт на 15-годишна ученичка, обявена за издирване от родителите си, шокира Велико Търново в четвъртък. Безжизненото тяло на Ипек, осмокласничка в Гимназията по електроника, било открито от младежи около 18,30 ч в сряда на скалния венец под Дома на алпиниста. Разследване изяснява дали е паднала, бутната, или е скочила от зловещия скелет на изоставената постройка на ръба на скалите. Работи се по всички версии, но близките в с. Ресен са категорични, че дъщеря им е убита от 42-годишен местен наркоман, и се готвят за линч, пише "24 часа".

Красивата Ипек, която учела “Компютърна техника и технологии”, е била видяна последно в сряда сутринта около 7,30 ч в Горна Оряховица. Там се срещнала с момиче, нейна позната, казаха от прокуратурата. След това следите ѝ се губят, а родителите са потърсили помощ в полицията и са я обявили за изчезнала. Именно в група на Горна Оряховица в социалните мрежи се появи снимка с апел за помощ, публикувана от единайсетокласничка в гимназията на Ипек. Какво се е случвало в следващите 11 часа и как момичето се е озовало на скалите над изхода на Велико Търново и в посока Дълга лъка, не е ясно.

Накъсан на дребни парченца международен паспорт, намерен на скалите до безжизненото тяло на Ипек, обаче подсказва, че най-вероятно е имала семейни проблеми и е смятала да се махне. “Може да се дължи на много неща, може тя самата да го е накъсала, преди да извърши акт на самоубийство, може нещо друго да се е случило в тази фамозна Къща на алпиниста, възможно е да е имало проблеми в семейството и тя да е планирала бягство, но с оглед на следствената тайна не е възможно да бъде изнесена повече информация на този начален етап”, каза наблюдаващият прокурор Радослав Косев. “Разследването се води за умишлено убийство, но към момента не можем да потвърдим, че става дума за такова. Работи се по всички версии - нещастен случай, самоубийство, непредпазливо убийство или умишлено престъпление”, уточни говорителят на окръжна прокуратура Илиан Благоев. Към обед в четвъртък нямаше задържан или обвиняем.

Близките на Ипек обаче смятат, че дъщеря им е била убита от 42-годишен местен човек, с когото имала отношения. Твърдят, че момичето не искало да е с него, страхувало се, но във вторник през нощта той принудил момичето да тръгне с него. Шокираната фамилия е готова за саморазправа. “Загубено е вече, няма я, няма справедливост в България за този, който отвлече детето ми. Той я открадна от вкъщи, заведе я някъде, уби я и туй за туй”, неутешима бе майката Анелия Илиева. Причината за смъртта на Ипек ще стане ясна след назначената съдебно-медицинска експертиза. При първоначалния оглед са открити наранявания, които вероятно са вследствие от падането. Не са констатирани други следи от насилие, каза прокурор Благоев. В четвъртък бе извършен втори оглед с помощта на алпинисти, за да може по-внимателно да се изследва районът и да се претърси за допълнителни следи и веществени доказателства. “Има следствена версия, че може да става дума за убийство или за самоубийство, провокирано от връзка на момичето с по-възрастен мъж, но на този етап не разполагаме с достоверна информация, която можем да споделим”, каза наблюдаващият прокурор. Извършени са много действия по разследването. Продължават и разпитите на свидетели.

Коментари

Новини Варна