IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
10:20 | 13 юли 2021
Обновен: 18:42 | 19 април 2024

Повтаря ли се историята? НДСВ – банка с кадри, но този път на Слави

Знакови фигури от партията на Симеон Сакскобургготски отново влизат на политическата сцена

По материала работи: Слав Велев
Повтаря ли се историята? НДСВ – банка с кадри, но този път на Слави

В предложения от Слави Трифонов кабинет се открояват имена от политическото минало на България. Повтаря ли се историята, както и играчите на политическата сцена у нас?

Знакови фигури от партията на Симеон Сакскобургготски- НДСВ, отново влизат на политическата сцена. Партията, която от години почти отсъства от политическия живот, се явява банка за кадри в новопредложения кабинет на Слави Трифонов и партията му "Има такъв народ". И макар да имат политически опит, предложените Николай Василев, Николай Радулов и Любомир Дацов не дават алтернатива, смяна журналистът Петьо Блъсков, предаде Bulgaria ON AIR.

"Този списък вкарва нещата в познатото клише кабинет от експерти, това е пълна глупост. Ще използвам един красив народен израз за Николай Василев, с който се познаваме от много време, но за поста, за който е предложен, той е "слаба ракия", каза Блъсков.

На друго мнение се оказа бившият министър в кабинета на НДСВ Мирослав Севлиевски. 

"И тримата стават и за министър-председатели, и за министри, и стават да носят отговорност. Излиза, че Слави събра около 24% подкрепа, цялата останала подкрепа", сподели бившият министър в кабинета на НДСВ.

Като лица от миналото - предложените имена носят ли нещо ново? 

"Каквото и да се говори - царското управление получи доста упреци, но направи двете важни неща за народа – членството е Европа и членството в НАТО", подчерта Севлиевски.

"Все пак идва Цар, а сега идва шутът на Царя и затова онези взеха 2 млн. гласове, а той взима 600 000. Шутът не може да надмине Царя по влияние и симпатии от страна на публиката. Слави е ясен, той пази харема на падишаха", категоричен е Петьо Блъсков.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Коментари

Новини Варна