IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
09:45 | 16 юли 2021
Обновен: 23:22 | 24 март 2024

Янев: Екзотична е идеята да бъда премиер на Слави

Премиерът във Варна: Да не спекулираме с падналия МиГ, разследването продължава

По материала работи: Слав Велев
Янев: Екзотична е идеята да бъда премиер на Слави

„Нека да не спекулираме, разследването продължава, това, което е изнесено до момента е информация от първата комисия, която е разследвала авиационен инцидент. Има още следствени мероприятия”. Това заяви във Варна служебният премиер Стефан Янев по повод трагичния инцидент с падналия изтребител МиГ-29 край Шабла.

Стефан Янев коментира и политическата обстановка след парламентарния вот. Той определи като екзотична идеята служебният кабинет да стане редовен. Трябва да бъдем търпеливи и спокойни и да оставим партиите да си свършат работата. Тяхната отговорност и техния конструктивизъм ще проличат в следващите дни, изрази надежда Янев.

Янев е в морската столица за учението на НАТО "БРИЗ 2021" което се провежда в български води в Черно море. Премиерът коментира и актуалната политическа обстановка у нас, след оттеглянето на предложения проекто-кабинет от страна на лидра на ИТН Слави Трифонов. "Нека оставим партиите да работят, за да могат да сфромират правителство", заяви служебният премиер. Той определи като екзотична идеята именно той да застане начело на кабинет на ИТН. Служебното правителство е съставено от експерти. Ние не сме партийни функционери и никой не може да ни каже под строй какво да правим, категоричен бе Янев пред БНР. Той обобщи, че преди да се правят предложения за бъдещ кабинет трябва да се осигури парламентарно мнозинство в негова подкрепа. Янев бе категоричен, че не вижда как неговият кабинет ще продължи да функционира и след сформирането на 46-я парламет. Според служебният премиер партиите, получили подкрепа на последния вот трябва да се обединят, за да излъчат правителство.

 

Новини Варна