IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
12:48 | 25 юли 2021
Обновен: 19:35 | 22 април 2024

Червени скандират "Осатвка" под прозорците на Нинова (ВИДЕО)

БСП се събра на пленум, но без да обсъжда рокади в ръководството

По материала работи: Слав Велев
Червени скандират "Осатвка" под прозорците на Нинова (ВИДЕО)

Кадър: бTВ

БСП се събра на първи пленум след изборите - очаква се партията да реши дали и при какви точни условия би подкрепила ново правителство, предаде БНТ.

Като първа точка е мандатът, с който БСП ще преговаря за евентуална подкрепа на правителството, което биха предложили от "Има такъв народ". Очаква се да бъдат очертани т.нар "червени линии" - това, с което от БСП не биха се съгласили. Както и нещата, които ще искат да присъстват задължително в програмата на бъдещ кабинет.

"Точно това, което виждате зад мен в момента, е опит да се отклони вниманието от този важен въпрос за промяната, която очаква цялата държава. Промяната на модела на управление и един нов модел, който да е с грижа за хората. Това е по-важното нещо", заяви Стоян Мирчев от НС на БСП.

Защо липсват толкова много гласове за БСП?

"Може да попитате партийните лидери. Попитайте Калоян Паргов, попитайте да речем във Видин председателя на Областния съвет включи ли се изобщо в кампанията. Това е част от проблемите, които следва да решим", заяви Филип Попов.

"В момента имаме изключително сериозни ангажименти за формирането на правителство, ако се обединим около цели, които са в интерес на България. Личните проблеми...ако някой е без работа или различни виждания... при демокрацията имаме мнозинство, което решава. А мнозинството е смазващо - в подкрепа на БСП и ръководството", коментира Румен Гечев.

Преди заседанието на пленума на БСП имаше заседание на изпълнителното бюро на социалистите. По това време пред централата представители на младежката организация на социалистите и представители на вътрешната опозиция в БСП направиха митинг, в който поискаха оставката на БСП заради загубата на втори парламентарни избори след тези от 4 април.

"След 4 април съм предложил на госпожа Нинова като личен акт, ако подаде оставка, ще съм първият след нея. Но разбира се, трябва да разширим кръга - и този национален съвет. Това трябва да се реши на конгрес", заяви Калоян Паргов.

"В БСП има прокарани разделителни линии, напълно съзнателно. Това беше извършено от председателката и нейното обкръжение. Те напълно умишлено и съзнателно просто разгромиха големи партийни организации, общински и по-малки.

Репортаж от мястото гледайте ТУК

Коментари

Новини Варна