IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:10 | 2 август 2021
Обновен: 17:55 | 28 март 2024

Царят няма да търси обезщетение за двореца "Врана"

Българският народ няма вина и не той следва да плаща, заявява Симеон Сакскобургготски

По материала работи: Слав Велев
Царят няма да търси обезщетение за двореца "Врана"

Царското семейство с официална позиция след решението на САС по делото за Двореца „Врана”. От там определят като „злонамерени” и „стари” разпространяващите се слухове, че сега фамилията ще заведе дела за обезщетения за това, че в годините е била лишена от правото да ползват собствените си имоти, съобщава Нова телевизия.

„Никога не е имало, нито ще има каквито и да е претенции от страна на Царя и семейството му за обезщетения от такова естество. Негово Величество многократно е заявявал тази позиция по различни поводи”, се казва в позицията.

„Нещо повече – Царското семейство е напълно наясно, че режимът, установен след незаконния референдум от 1946 година в България, е наложен от чужди сили. Следователно – не българският народ има вина и не той следва да плаща каквото и да е обезщетение”, се казва още в съобщението. 

„Също така следва да се повтори, че Дворецът „Врана“, още откакто е върнат на Царското семейство с единодушното решение на Конституционния съд през 1998 г., се реставрира с лични средства на Царя и дарения на родолюбиви сънародници, за да се превърне в музей, посветен на Третото българско царство. Като такъв, той скоро ще бъде общодостъпен”, завършва позицията на Царското семейство. 

Коментари

Новини Варна