IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
15:30 | 3 август 2021
Обновен: 20:45 | 25 април 2024

Пламен Николов извади кетапите пред камерите

Кандидат-премиерът показа дипломите си, издава дисертацията си

По материала работи: Слав Велев
Пламен Николов извади кетапите пред камерите

Номинираният за премиер Пламен Николов представи пред журналисти в парламента всичките си дипломи. Той отказа да отговаря на въпроси на министри, като обясни, че до края на деня ще се знае кабинета.

Той представи и договор за стипендия за обучение в Австрия. "Философ съм, не съм юрист, анархист. Не подценявайте философското образование", каза Николов, предаде "Монитор".

Той представи и диплома за доктор по философия на науката, политиката и икономиката, издадена от ВАК през 2004 г. Бил аспирант в СУ, а в Австрия правил научен проект.

Николов показа и дисертацията си. "Автентична е, с праха и пепелта отпреди 20 г. Няма да дам разрешение на библиотеката, ще я издам аз, научният труд, както всеки един друг у нас - трябва да се заплаща. Който иска да я чете, ще трябва да си я купи", каза той.

Разказа, че е завършил ШЗО последния випуск и е изкарал войсковия си стаж.

Николов обясни, че се отнася негативно към плагиатството. Затова ще бъде създадена електронна система с научен интелект, която да следи всички публикации и така плагиатството рязко ще спадне. 

По думите му не се е чувал днес със Слави Трифонов. 

Коментари

Новини Варна