IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
15:45 | 5 август 2021
Обновен: 11:04 | 25 април 2024

Плажовете и заведенията са пълни, а мерките? Златанов: Не се спазват!

Вижте Гърция, сезонът там приключи вече и то не добре, заяви зам.-министърът на здравеопазването

По материала работи: Слав Велев
Плажовете и заведенията са пълни, а мерките? Златанов: Не се спазват!

Александър Златанов/Снимка "24 часа"

„Има голямо струпване по черноморските курорти в заведенията за бързо хранене, ресторанти, заведения за забавления и т.н. Установихме, че спазването на мерки - дезинфекция, дистанция, носене на маски, не се спазват стриктно. Затова изготвяме заповед, според която всички, имащи право да извършват контрола и да налагат санкции - РЗИ, служителите от Инспекцията по безопасност на храните, органи на полицията, общинските власти, ще се включат. Освен това установихме, че е доста засилен трафикът по граничните ни пунктове - Калотина, Капитан Андреево, Кулата, Дунав мост, и по пътя всички бензиностанции, заведения за хранене и други подобни обекти са претоварени от хора. Мерките не се спазват, а именно по тези места рискът е огромен от предаване на COVID-19. Затова на тези места ще се приложи строг контрол за прилагане на мерките“, заяви зам.-министърът на здравеопазването Александър Златанов, предаде "Монитор".

„Мерките на закрито не са отменени. Ако ги спазваме - всички граждани и служебните лица, имаме много голям шанс да влезем много по-бавно в следващата жълта и оранжева, а да не говорим за червената зона. Искам да подчертая нещо. Да се спазват противоепидемичните мерки, за да изкараме туризма до края на сезона. Виждате - в Гърция той приключва вече. Виждате, че и в други страни не е добре положението. Ние сме по-добре от тях. Второто, което искам да подчертая, са ваксините. Дайте сега да прилагаме ваксини, за да може в действителност да сме в безопасна зона. Мерките не са, за да плашим хората или да събираме пари в бюджета. Основната цел е да запазим здравето на обществото и възможността да задържим страната на това ниво колкото се може повече“, допълни още Златанов.

Коментари

Новини Варна