IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
11:00 | 6 август 2021
Обновен: 08:47 | 13 май 2024

Нов пожар лумна над Велинград

През последното денонощие огнеборците във Варна са реагирали на шест сигнала

По материала работи: Слав Велев
Нов пожар лумна над Велинград

Снимка: БНР

Пожар гори над велинградския квартал Анезица. Това е трети пожарв района през този сезон.  Освен сухи треви, огънят е обхванал и част от иглолистната гора.  Няма опасност за къщите , които са в близост до района, каза говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов, предаде БНР.

От снощи до  20 часа на 12 август в община Велинград е в сила частично бедствено положение.

Това гласи заповед на кмета Костадин Коев, издадена след решение на Кризисния щаб в общината. 

Частичното бедствено положение е за част от територията на общината - района на горските стопанства “Чепино“ и "Алабак“, както и в местностите „Бачовица“ и „Сивек“. 

Мярката е предприета заради кризисната ситуация с разрастващите се пожари в горските местности и задимяването на част от територията на община Велинград, както и опасността от обгазяване и задимяване на града, с което се застрашава живота и здравето на населението.

През последното денонощие пожарникари на Регионалната служба на ГДПБЗН във Варна са реагирали на шест сигнала за възникнали пожари, съобщават от ОД на МВР. Огнеборците са оказали и техническа помощ на осем и са се отзовали на един фалшиво подаден.

Коментари

Новини Варна