IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
България
11:45 | 9 август 2021
Обновен: 07:21 | 15 април 2024

Ротвайлер нахапа мъж и жена, стигна се до стрелба

Собственикът му - бивш полицай

По материала работи: Слав Велев
Ротвайлер нахапа мъж и жена, стигна се до стрелба

Куче нахапа собственичката си и мъж от Долна Оряховица. Стигнало се е и до стрелба по животното, а след това и преследване, съобщи Нова ТВ.

Инцидентът станал в събота на централната улица в града, където се е разхождало отвързаното куче – порода ротвайлер. Стопанката му и съсед направили опит да го вържат, когато животното се нахвърлило върху тях.

„Виждал съм кучето, то не ми е посягало. Доколкото разбрах, е било дразнено. Дъщерята на стопанина е тръгнала да ги разтървава“, обясни съсед.

Минаващи хора са опитали да помогнат на съседа и жената, но и те са получили няколко нахапвания. Най-тежко е пострадал мъжът. Той е със счупен крак във великотърновската ортопедия.

„Станалото-станало. Ухапване, това е. Не мога да ви кажа нищо по въпроса”, коментира потърпевшият. Жената е в хирургичното отделение на горнооряховската болница, без опасност за живота.

„Има около осем рани на гърба, горната част на дясната ръка, пръста, китката, на краката, на десния прасец, на дясната подбедрица - почти цялото тяло”, каза хирургът д-р Елиас Хадад.

На мястото на инцидента била повикана полиция. Последвала и стрелба по ротвайлера, но кучето избягало в покрайнините на града. От кметството в Долна Оряховица излязоха със съобщение, в което помолиха жителите да не излизат от домовете си.

След 10-часово търсене ротвайлерът е бил открит и по желание на собственика му - бивш полицай, е настанен в приют. Мъжът не е открит за коментар. От полицията са започнали разследване.

Коментари

Новини Варна