IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:15 | 13 август 2021
Обновен: 12:55 | 18 април 2024

Нова измама в мрежата: Пуснаха фишинг имейли от БНБ

Съобщението е за получен валутен превод

По материала работи: Слав Велев
Нова измама в мрежата: Пуснаха фишинг имейли от БНБ

На 12.08.2021 г. са констатирани няколко случая на изпратени фалшиви имейли от името на Българската народна банка, съобщават от финансовата институция.

Имейлите привидно се изпращат от адрес, който се визуализира като Банков мениджър. В съобщението адресатите му се уведомяват, че имат получен валутен превод и трябва да следват указанията в приложен линк към съобщението. От финансовата институция подчертават, че нямат регистрирани имейл сървъри в домейни от типа bnb.bg. и не изпращат до гражданите съобщения с подобно съдържание. Такъв тип съобщения представляват опит за фишинг атака и са заплаха за потребителите. Събраната по този начин лична клиентска информация може да бъде използвана със злонамерена цел.

В случай че получите подобен имейл, от БНБ съветват да не отваряте съобщението или прикачените файлове и да не следвате съдържащите се в тях линкове, за да не станете жертва на компютърна измама. 

Коментари

Новини Варна