IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:00 | 17 август 2021
Обновен: 12:47 | 28 април 2024

Нинова се надява на трети мандат (ВИДЕО)

БСП продължава разговорите за съставяне на правителство

По материала работи: Слав Велев
Нинова се надява на трети мандат (ВИДЕО)

"Вашите колеги от ГЕРБ-СДС" потвърдиха още веднъж, че ще върнат втория мандат, което поставя голяма тежест върху третия мандат и дали българският парламент ще отговори на очакванията на българските граждани, или той ще бъде пропилян отново. Затова трябва диалог, отговорност и конструктивност", с тези думи се обърна президентът Румен Радев към БСП по време на консултациите за съсатвяне на кабинет, предаде "Монитор".

"Именно Българската социалистическа партия беше тази, която в консултациите между партиите от 46-ия парламент до момента прояви отговорност, зрялост и мъдрост. Затова аз разчитам, че вие и занапред ще продължавате да търсите и работите за допирни точки между различните партии за ясни приоритети и цели в интерес на българските граждани, на ясен хоризонт за взимане на решение и за нормализиране на политическия диалог", допълни президентът. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова от своя страна заяви, че са си поставили две задачи. "Актуализация на бюджета в три посоки - стабилизиране на здравната система за посрещане на COVID кризата, преизчисляване на пенсиите и увеличаване на доходите, както подготовка на държавата за евентуална мигрантска вълна; втората задача е полагане на максимални усилия за съставяне на редовен кабинет, което да преведе България през тежката зима, да даде спокойствие и сигурност на българските граждани и стабилност на политическата система", каза тя.

"Ако третия мандат дойде при нас ние ще продължим конструктивните разговори, без ГЕРБ и ДПС“, обяви Корнелия Нинова в началото на срещата.

След консултациите при президента Нинова подчерта, че ако им бъде даден мандата ще искат среща с Кирил Петков във връзка с казуса му с двойното гражданство. По думите й имат основата да стъпят за разговори с партиите на протеста. Тя подчерта, че сутринта на председателски съвет не са обсъждали дата за президентските избори, а само парламентарните комисии.

Коментари

Новини Варна