IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
14:45 | 6 септември 2021
Обновен: 11:07 | 27 март 2024

Нинова с нов девиз навръх Съединението

Лидерът на БСП зове за обединение от къщата на Иван Вазов

По материала работи: Слав Велев
Нинова с нов девиз навръх Съединението

Снимка: Фейсбук/Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заклейми римския принцип на управление „Разделяй и владей” и даде нов девиз на социалистите.

От римско време има една сентенция: разделяй и владей. Но тя е за онези, които искат да властват над народа си и да го отслабват. Нека за нас, които искаме той да добрува, да бъде: обединявай и развивай, каза Нинова в къщата на Иван Вазов, където беше представена книгата „Дарителят отец Кирил Нектариев.

„Предците ни са могли да се обединят зад общ идеал, можем и ние”, категорична бе Нинова.

„В къщата на Иван Вазов, сред атмосферата на неговите книги и двора, в който чорбаджи Марко е събрал многобройната си челяд на вечеря, човек се връща към онези мигове от българската история, с които се гордеем. Съединението е един такъв миг на национално самочувствие и жажда за справедливост. Нашите предци са могли да се обединят в името на общ идеал. Можем и ние. От римско време има една сентенция: разделяй и владей. Но тя е за онези, които искат да властват над народа си и да го отслабват. Нека за нас, които искаме той да добрува, да бъде: обединявай и развивай. Пожелавам честит празник, кураж и вяра на българския народ”, каза соцлидерът.

Коментари

Новини Варна