IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
17:00 | 10 септември 2021
Обновен: 06:06 | 26 април 2024

Бързи и яростни - ТХ: Близо 30 местни водачи са санкционирани за гонки

Нито един добричлия не се е оплакал от състезанията в града

По материала работи: Слав Велев
Бързи и яростни - ТХ: Близо 30 местни водачи са санкционирани за гонки

Снимката е илюстративна

От началото на годината 26 са водачите, санкционирани от Пътната полиция в Добрич, за участие в нерегламентирани надпревари с моторни превозни средства. Това стана ясно днес на провелото се заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. Създадени са и комисии по безопасност на движението във всички общини с население от над 300 хиляди души, които предстои да бъдат одобрени от Общинските съветници, предаде БНР.

По време на заседанието е обсъдена и подготовката на общините в област Добрич по отношение безопасните условия на движение през есенно-зимния период. Част от общините вече са стартирали процедура за избор на изпълнител за зимно поддържане. От Областно пътно управление докладват, че е извършено косене и просветляване, както и са подменени вертикална и хоризонтална маркировка по републиканска пътна мрежа през населените места и извън тях. Началникът на „Пътна полиция“ Жулиян Минев призова хората да подават сигнали за провеждане на нерегламентирани гонки, които се извършват предимно на територията на град Добрич. Негова проверка сочи, че няма подаден нито един сигнал на телефон 112 от началото на годината, а всички санкционирани водачи са били установени по време на дежурства на екипите на „Пътна полиция“.

Подробностите чуйте в репортажа на Мая Щърбанова

Коментари

Новини Варна