IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
09:00 | 11 септември 2021
Обновен: 17:46 | 22 април 2024

Трагедия в училище: Дете издъхна, чакайки родителите му да свършат подготовката за 15 септември

Най-вероятната причина за внезапната смърт е сърдечен арест

По материала работи: Слав Велев
Трагедия в училище: Дете издъхна, чакайки родителите му да свършат подготовката за 15 септември

13-годишно дете е починало в двора на училището в пловдивското село Крумово в четвъртък, съобщиха "Марица" и "Пловдив24". 

На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, но лекарите само са констатирали смъртта на детето. Тялото е откарано за аутопсия, като се изясняват причините и обстоятелствата, довели до трагедията.

По първоначални данни най-вероятната причина за внезапната смърт на детето, чиито родители са работили като помощен персонал в училището, е сърдечен арест.

Най-честата причина за сърдечния арест, който е внезапна сърдечна смърт, е хипертрофичната кардиомиопатия. Това заболяване, за което е възможно хората да не знаят, че имат, носи риск от тежко ритъмно нарушение, камерно мъждене или камерна тахикардия, която води до спиране на помпената дейност на сърцето. Ако в рамките на няколко минути не бъде приложен електрошок, се стига до летален изход. 

Коментари

Новини Варна