IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
10:00 | 19 септември 2021
Обновен: 18:53 | 22 април 2024

Здравното министерство организира томбола за ваксинирани

Мярката 60/40 ще продължи, но с нов дизайн

По материала работи: Слав Велев
Здравното министерство организира томбола за ваксинирани

Здравното министерство ще организира томбола за ваксинирани. Това обяви служебният министър на туризма Стела Балтова. Министърът подчерта в ефира на Нова телевизия, че в момента не се обмисля въвеждането на ваучери срещу ваксинация.

Припомняме, че идеята за въвеждане на стимули за ваксинирани граждани чрез томбола е на туристическия бранш. В края на юли т.г.  здравният министър Стойчо Кацаров обяви в Народното събрание, че се водят преговори с мобилните оператори за стартиране на СМС кампания със символични награди за ваксинирани.

„Започва така наречената томбола на Министерството на здравеопазването, съвсем скоро ще я обявят публично. Като се ваксинираш, ще получиш награда. Те са се свързали с мобилни оператори. Ако искат, хората от туристически бранш могат да изпратят предложения за награда. Може да се спечели таблет, часовник. Колегите от здравното министерство ще разкрият повече”, обясни сега Балтова. Според нея, ако няма убедеността, че с ваксината ще ни помогне да опазим здравето на нашите близки и нашето, надали томболата ще помогне с повишаване на процента на ваксинирани.

Балтова посочи, че държавата подхожда отговорно към сектора и никой няма да бъде изоставен.

„Всеки ще бъде подпомаган и това е отговорност на целия служебен кабинет. Мярката 60/40 ще продължи, но с нов дизайн. Ще бъдат подпомогнати и екскурзоводите по тази мярка. В допълнение, бяха осигурени допълнителни средства”, посочи тя и съобщи, че още в понеделник ще проведе среща с представители на бранша, за да коментират за какви разходи е най-добре да бъдат отделени тези средства.

Коментари

Новини Варна