IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
09:30 | 4 октомври 2021
Обновен: 21:13 | 28 март 2024

18-годишен ошамарен от полицай, хвърлил си фаса на земята. Кой крив, кой прав?

Униформеният ударил с камък момчето по крака

По материала работи: Слав Велев
18-годишен ошамарен от полицай, хвърлил си фаса на земята. Кой крив, кой прав?

Пострадалият Кирил Златарски/Кадър: Bulgaria ON AIR

Побой на улицата в Благоевград. Полицейски служител се саморазправя с младеж, който си изхвърлил фаса на тротоара. Момчето е с травми в областта на главата, а срещу полицая започва дисциплинарна проверка, предаде Bulgaria ON AIR.

В петъчния късен следобед дванайсетокласникът Кирил Златарски е в междучасие заедно със свой приятел. Пред един от блоковете в близост до училището Кирил хвърлил на земята фас от цигара.

"Появи се мъж на около 40 години и започна да ме обижда мен и моя приятел, какви сме били. Човекът тръгна към мен, закани се да ме бие, продължи да ме обижда, след което ме свали на земята, аз му репликирах с обидни думи в знак на защита и започна да ме налага с юмруци, да ме задушава", разказва преживяното Кирил.

Физическото насилие продължава няколко минути. Кирил понася множество удари, а накрая полицейският служител го удря и с камък в крака. Момчето признава, че е обидил полицая, но това се случило едва след като той вече го бил ударил.

"Аз го нагрубих след като той ми посегна, и ми свали очилата на земята с шамар", уточнява ученикът.

От полицията съобщиха, че случаят ще се проверява, за да се установи какво е провокирало агресията на полицая и трябва ли той да бъде наказан.

"Аз вярвам в правосъдието и мисля, че всеки трябва да си понесе последствията и това от страна на полицай не е нормално държание", заяви Кирил Златарски.

По случая работи Окръжна прокуратура Благоевград.

Вижте повече в репортажа 

Коментари

Батко ( преди 2 години )
Браво на този полицай.Всички униформени трябва да реагират така.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 1
Новини Варна