IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
17:00 | 5 октомври 2021
Обновен: 03:34 | 17 април 2024

Обещаха да платят на служителите на "Автомагистрали-Черно море" до края на седмицата

9 млн. лева за заплати обеща заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков

По материала работи: Слав Велев
Обещаха да платят на служителите на "Автомагистрали-Черно море" до края на седмицата

Работници и служители на "Автомагистрали-Черно море" протестираха днес в София/Кадър: Нова ТВ

Работниците и служителите на "Автомагистрали-Черно море", които ремонтираха участъка между Стара Загора и Чирпан на магистрала "Тракия", ще получат до края на седмицата 9 млн. лева за заплати. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков пред протестиращите пред министерството хора. Парите ще бъдат преведени по сметката на фирмата, допълни Граматиков и уточни, че освен тези 9 млн. ще бъдат намерени и допълнителни средства - по-малко от тази сума, които също ще се разплащат в кратки срокове, което обаче не значи утре, предаде "Нова ТВ".

Валентин Граматиков обясни пред журналисти, че средствата за заплатите на работниците и служителите на "Автомагистрали-Черно море" ще се осигурят от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура".

Министър Виолета Комитова, която също слезе при протестиращите, обясни пред журналисти, че министерството ще подготви съответните документи, с които да се "изгладят противоречията в договорите", и ще се започне изплащане към фирмата на части, като първата сума ще е 9 млн.лева.

За другата фирма - "ИСА 2000", чиито служители също протестираха днес заради неизплатените заплати, министър Комитова каза, че ще бъдат подготвени други документи, уреждащи този проблем. Тя изтъкна, че има много такива договори, които са необезпечени финансово. Правителството на ГЕРБ е възложило много работа за милиард и нещо, а е имало 382 млн.лева и ги е изхарчило до 30 април, затова сме изправени в тази ситуация, коментира пред журналисти министърът.

Заместник-министърът каза на протестиращите, че сумата от 9 млн. лева за заплати е малка част от всичко, което се дължи за труда им и изрази благодарност за работата им. Той ги увери, че се търси начин плащането да се случва. 

Шефката на „Автомагистрали“: АПИ ни дължи близо 250 млн. лв.

Протестът на работниците от двете фирми приключи.

Днес работниците и служителите на двете фирми направиха жива верига около министерството, те се опитаха да влязат във ведомството.

Тe нacтoявaха дa пoлучaт дължимитe cуми зa извършeнa дeйнocт, които възлизат на близо 37 млн. лв. Протестиращите нaпрaвиха и живa вeригa oкoлo cгрaдaтa.

Коментари

Новини Варна