IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
08:30 | 13 октомври 2021
Обновен: 09:45 | 23 март 2024

Пожар избухна в ковид отделение у нас

Инцидентът станал в една от стаите на русенска болница и е причинен от пациентка

По материала работи: Слав Велев
Пожар избухна в ковид отделение у нас

Пожар е избухнал в ковид отделение в русенска болница.

Инцидентът е станал в една от стаите в 4 часа сутринта и е бил причинен от пациентка, на двоен източник на кислород, която свалила маската си. След това жената взела запалка, с която е започнала да търси изтърван предмет под леглото си.

Близостта на огъня до кислорода възпламенила маската и предизвикала пожар, съобщава rousse.info.

Благодарение на бързата и адекватна реакция на дежурния екип от лекар, две медицински сестри и санитар, пожарът е овладян бързо, чрез пожарогасителите в лечебното заведение.

За навременната реакцията е помогнала и пациентка от съседното легло, която моментално е дръпнала въженцето на алармената система за връзка с персонала.

Пожарната е извикана от екипа на Спешното отделение, пристигнали са и полицаи, както и зам.-кмета на Община Русе – Димитър Недев.

В помещението са обгорели част от леглата, стените и уредите. Читиримата пациенти в нея не са засегнати. Изведени са от персонала и са настанени в други стаи.

От УМБАЛ "Медика" Русе напомнят, че с кислорода трябва да се внимава много, защото въпреки, че е животоспасяващ газ, той и активно поддържа горенето.

Коментари

Новини Варна