IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
15:30 | 13 октомври 2021
Обновен: 00:13 | 29 март 2024

Оставиха в ареста 31-годишен, изнасилвал многократно малолетна

Престъплението било извършвано в периода от април до 30 септември т. г. в гръцкия град Патра и в Разград

По материала работи: Слав Велев
Оставиха в ареста 31-годишен, изнасилвал многократно малолетна

Варненският апелативен съд потвърди определение на Разградския окръжен съд, с което е бил задържан под стража обвинен в изнасилване на малолетна. Срещу 31-годишния Кристиян П. е повдигнато обвинение за това, че в периода от април до 30 септември тази година в гръцкия град Патра и в Разград, в условията на продължавано престъпление, се е съвкупил с ненавършило 14 години момиче, като упражнил принуда със сила и заплаха.

Според защитата, наложената мярка за неотклонение е несъразмерно тежка, тъй като авторството на деянието е под въпрос.

Представителят на Апелативната прокуратура обаче смята, че доказателстватата обосновават предположението, че е извършил престъплението, за което е привлечен.

Апелативен съд – Варна прецени, че към настоящия момент преките гласни доказателства в показанията на двама свидетели и експертна справка обосновават извода за съпричастност на обвиняемия. Съдът определя като неуспешен опита на защитата да внесе съмнение в достоверността на показанията на малолетната свидетелка. Обоснован е и изводът на първата инстанция за реален риск от укриване на обвиняемия. Той не пребивава трайно на адреса си в Разград и често пътува зад граница. С тези съображения втората инстанция потвърди определението на Разградския окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо Кристиян П.

Съдебният акт на Апелативен съд – Варна не подлежи на обжалване.

Коментари

Новини Варна