IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Свят
16:30 | 23 юни 2021
Обновен: 19:58 | 27 март 2024

Хванаха нашенец, сериен изнасилвач в Гърция

35-годишният изверг се гаврил седем пъти в апартамент с 50-годишна жена, преди това посегнал и на студентка

По материала работи: Слав Велев
Хванаха нашенец, сериен изнасилвач в Гърция

35-годишен мъж от България е арестуван в Гърция. Той е обвинен в незаконно задържане и изнасилване на 50-годишна жена седем пъти в апартамент.

В миналото нашенецът е бил арестуван за подобни престъпления. Той ще бъде изправен пред прокурор днес, за повдигане на обвинения, предаде "Монитор".

По-рано стана ясно, че той е арестуван късно снощи, когато полицейски служители на поддирекцията по сигурността в Атина са го закопчали след обявяването му за издирване в квартал "Неа Филаделфия", където се е криел в дома на друг мъж, който му е осигурил храна и дрехи. 35-годишният българин е прехвърлен в Атинската полиция. По време на ареста е оказал силна съпротива. Бил е забелязан да се движи близо до павилион, на главна улица в "Неа Филаделфия", от полицейски служители.

Жертвата се изхранвала с почистване на домове. По информация от полицията жената е повикана в неделя за работа в жилище, където е била пребита и изнасилвана с часове.

Заради случилото се група анархисти протестираха на мястото на инцидента в подкрепа правата на жените. В протестната акция се включи и неправителствена организация, която настоява за строги присъди при престъпления срещу жените.

Българинът с инициали И. Л., е роден през 1986 г. в България. Осъден е за изнасилване на 22-годишна студентка през 2015 г. на 12 години затвор, където е бил от 17 август 2015 г. Освободен е на 14 август 2020 г. след изтърпяване на четири години, пет месеца и единадесет дни, равняващи се на 935 работни дни.

Към момента на престъплението е бил в пробация. Полагал е подписи всеки месец в полицията.

Коментари

Новини Варна