IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
16:15 | 20 октомври 2021
Обновен: 06:30 | 25 април 2024

МОН: Денков е добре, няма наранявания след нападението днес

Министърът бе нападнат по-рано днес

По материала работи: Слав Велев
МОН: Денков е добре, няма наранявания след нападението днес

Снимка: Владимир Христовски

Министърът на образованието и науката проф. Николай Денков няма наранявания и е в отлична форма. Това увериха от пресцентъра на просветното министерство, след като по-рано министърът беше нападнат от участници в протеста, организиран от партия "Възраждане", пред Министерски съвет.

"На връщане от  Министерския съвет в МОН в подлеза между двете сгради министър Денков е пресрещнат от активисти на партия "Възраждане", които са препречили пътя му, притиснали са го и са крещели обиди", уточняват от ведомството.

"Наложило се е полицаи да помогнат на проф. Денков да стигне до МОН. Срещу министъра не е извършено физическо посегателство. Той няма никакви наранявания и е в отлична физическа и психическа форма", се посочва в информацията на министерството, която завършва с изречението: 

"Каним интересуващите се медии да се уверят лично в МОН".

Междувременно, журналистът Владимир Христовски публикува снимка от нападениято, на която, според него, се вижда как протестиращ привърженик на "Възраждане" забива юмрук на служебния министър на образованието.

Коментари

Новини Варна