IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:30 | 24 октомври 2021
Обновен: 19:25 | 28 март 2024

Даряват продуктите по училищните схеми заради дистанционното обучение

Отиват в БЧК или в Българска хранителна банка

По материала работи: Слав Велев
Даряват продуктите по училищните схеми заради дистанционното обучение

Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков, одобрените заявители по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ ще могат безвъзмездно да даряват бързо развалящите се продукти на Български червен кръст или на Българска хранителна банка. Това се налага поради обявените в страната противоепидемични мерки и невъзможността за осъществяване на доставки до учебните заведения, в които е забранено присъственото обучение.

Дарените продукти на Български червен кръст или на Българска хранителна банка могат да бъдат отчетени в заявките за плащане. Те се подават от одобрените заявители по реда на чл. 18 от Наредбата, като са доставени съгласно графика, одобрен от Държавен фонд „Земеделие“. Към заявката за плащане се прилага документ, доказващ, че продуктите са закупени или произведени с цел доставка, съгласно одобрения график, преди първия ден на въвеждане на забраната за присъствено провеждане на учебните занятия. Заявителят трябва да посочи и, че продуктите са предоставени безвъзмездно на Български червен кръст или на Българска хранителна банка не по-късно от края на втория ден след въвеждане на неприсъственото обучение.

Количествата на предоставените за дарение продукти трябва да отговарят на броя на доставките за периода от двата дни, като са съобразени с броя деца и ученици в целевата група към съответното учебно заведение и регламентираните допустими количества на порциите.

Коментари

Новини Варна