IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
12:00 | 28 октомври 2021
Обновен: 19:44 | 18 април 2024

Полицай закопча дрифтър с "Мерцедес" в почивния си ден

Изнервил го докато шофира личния си автомобил

По материала работи: Слав Велев
Полицай закопча дрифтър с "Мерцедес" в почивния си ден

Снимката е илюстративна/Wallpaperflare

Полицай от Шумен, който пътувал с личния си автомобил, станал очевидец на дрифт в центъра на града, заснел нарушителя и така се стигнало до глоба 3 000 лв. и 12 месеца лишаване от право на управление.

Извършителят, който бил от Варненско, обжалвал наказателното постановление, но Административен съд Шумен окончателно го е потвърдил.

Случката е от 10 април 2020 г. и се разиграла на натовареното кръстовище на бул."Велики Преслав" и ул."Съединение", в близост до автобусна спирка. Извършителят зад волана на "Мерцедес" имал лошия късмет, че командирът на отделение в РУ-Шумен пътувал зад него. Така видял как, извършвайки завой на ляво с превъртане на гуми, оставил черни следи на пътното платно, а полицаят трябвало да намали, защото щял да го блъсне.

След снимката изготвил и докладна до началника си за дрифта и така започнало издирване на водача нарушител. От РУ-Провадия установили, че е заминал за Италия. Когато в началото на тази година се завърнал, сам декларирал, че е шофирал "Мерцедес"-а на въпросния ден в Шумен, но бил против констатациите в акта, пише Труд.

Магистрати на две инстанции са категорични, че нарушението е доказано. Шофьорът дължи и 80 лв. деловодни разноски на ОДМВР Шумен.

Коментари

Армандо ( преди 2 години )
Не дължи ли 1000 лева на РУ Шумен, даеба и баймашици даеба
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна