IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
08:40 | 2 ноември 2021
Обновен: 03:52 | 17 април 2024

Обратно на училище: Учителите хем с учениците в клас, а хем и онлайн!

В МОН умуват как да не ги мамят с тестовете

По материала работи: Слав Велев
Обратно на училище: Учителите хем с учениците в клас, а хем и онлайн!

Притеснения за правенето на тестовете при учениците изказа служебният образователен министър Николай Денков. “Ако родителите могат да правят тестовете вкъщи, това ще е добре, но иначе ще трябва учениците да се тестват в училище”, обясни той. “Трябва да сме сигурни, че тестовете се използват еднократно, както и в това дали на тестовете няма да се сипва вода или нещо друго”, обясни Денков, цитиран от "Труд".

“Който не иска детето му да бъде тествано, ще остане с детето си вкъщи и то ще бъде обучавано в електронна среда. Приоритетът ни са децата, които са присъствено в училище”, каза още той. Денков отново повтори, че тестването на децата за училище е задължително, защото в момента заболеваемостта е изключително висока.

“Тестовете са регистрирани, използват се в други страни в Европа. Това, което сме помолили е Министерството на здравеопазването е да бъде един-единствен тест - това е на национално ниво, всички други мерки са на регионално ниво - дори по паралелки. От здравно министерство са поръчали по-високо качество тестове за децата”, каза още образователният министър.

 По думите му в министерството обмисляли и хибридно обучение - част от децата да са в клас, а друга - онлайн от дома си. Ако учителите не могат да преподават едновременно и на двете групи ученици, ще трябва да отделят след това време на децата, които са у дома. Колко време обаче министърът не уточни. Както и дали тези извънредни часове ще се заплащат на преподавателите.

Коментари

Асев ( преди 2 години )
И ние по нощите ли ще преподаваме????Нощна смяна???
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна