IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
08:30 | 2 ноември 2021
Обновен: 23:35 | 27 март 2024

1100 на 100 000 е заболеваемостта във Варненско

Решението: Увеличават интензивните ковид легла и връщат учениците в клас

По материала работи: Слав Велев
1100 на 100 000 е заболеваемостта във Варненско

С всеки изминал ден все повече се влошава обстановката с развитието на пандемията във Варна. Във връзка с динамичната, изискваща бързи и адекватни действия обстановка вчера 01  ноември 2021 г., в 14.00 часа се проведе присъствено заседание на членовете на Областния кризисен щаб, свикан от областния управител на Варна, Марио Смърков във връзка с мерките за ограничаване на вирус COVID-19 на територията на област Варна.

Набелязани бяха мерки за подобряване на организацията и засилване на контрола за стриктно  спазване на мерките, както и налагането на ефективни административни санкции. Отчетено бе, че през последните няколко дни при анализ на основни критерии за оценка на епидемичната обстановка се наблюдава влошаване на наблюдаваните показатели по отношение на борбата със SARS-CоV-2, като заболяемостта на 100 000 души - за област Варна на 01.11.2021г. е 1100, капацитетът на леглата за интензивно лечение е почти запълнен, за разлика от този за неусложнени пациенти. 

Това налага  предприемането на бързи организационни мерки  и готовност  за разкриване допълнително на легла за интензивно лечение на пациенти с основна диагноза Covid-19, съгласно определените за ниво 4  за област Варна от НП за справяне с пандемията. Направено бе предложение  да се преустанови провеждането на планов прием и планова оперативна дейност във всички лечебни заведения за болнична помощ на територията на област Варна. Взето е становище от РУО Варна за нагласата на учителите и родителите по отношение на въвеждането на   т.н. щадящи тестове - задължителен филтър на входа за учениците като  се отбеляза, че децата трябва да се върнат максимално най-бързо в класните стаи.

Коментари

Новини Варна