IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
10:50 | 5 ноември 2021
Обновен: 19:17 | 24 март 2024

От 750 на 1000 лв. – цените на горивата дърпат нагоре и шофьорските курсове

За увеличение на цените на кормуването се заговори още в началото на годината

По материала работи: Слав Велев
От 750 на 1000 лв. – цените на горивата дърпат нагоре и шофьорските курсове

Цената на шофьорските курсове може да стигне 1000 лв. до края на годината. Това прогнозира Маргарита Калинова, управител на едно от големите автошколи във Варна.

В момента курсовете за управление на моторно превозно средство (МПС) са между 750 и 850 лв. Причина за това е скокът на горивата. До момента те са поскъпнали с около 50 ст., но до Нова година увеличението може да стигне 1 лв., отбеляза пред БНР Калинова.

Правим каквото можем, за да задържим цените, но едновременно с това броят на курсистите е спаднал със 70% след въвеждането на зелен сертификат, отбеляза още управителят на автошкола.

Зелен сертификат не се изисква единствено за лицата под 18 г. Курсовете се провеждат само присъствено съгласно административните изисквания, като зеленият сертификат на курсистите е най-често на база тестове.

За увеличение на цените на шофьорските курсове се заговори още в началото на годината. Още тогава се очакваше те да скочат с 10 на сто, заради поскъпването на живота.

Коментари

Новини Варна