IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
10:00 | 14 ноември 2021
Обновен: 23:49 | 19 април 2024

Подробности за пожара в Сливен: Причината не е в кислородната инсталация

Трима души на 66, 70 и 81 г. загинаха в злополучната стая на четвъртия етаж

По материала работи: Слав Велев
Подробности за пожара в Сливен: Причината не е в кислородната инсталация

Снимка: МБАЛ-Сливен

Пожарът в COVID отделението на МБАЛ "Хаджи Димитър" в Сливен не е предизвикан от кислородната инсталация. Това заяви пред БНТ комисар Владимир Демирев началник на РДПБЗН-Сливен. Сигналът е получен в 02:39 часа. На място веднага се отправят два екипа на пожарната. При пристигане на мястото установяват, че гори стая на четвъртия етаж, където е разположено COVID отделението. Най-вероятната причина е запалена цигара. Материалните щети са големи има унищожен и един кислороден апарат.

„В стаята е имало трима човека, двама от тях загиват на място, третият е откаран в Спешна помощ, оттам е транспортиран в Пловдив в Клиниката по изгаряния в Пловдив, където е загинал“, добави той.

Починалите са пациенти на 66, 70 и 81 години. Пожарът е горял само в една стая, другите помещения на четвъртия етаж, където се намира ковид отделението не са засегнати, освен от силното задимяване, което е особено опасно за хора с белодробни проблеми.

Продължава работата по изясняване на причината за пожара. Продължават огледите.

Коментари

Новини Варна