IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:40 | 17 ноември 2021
Обновен: 14:47 | 22 април 2024

"Спартан"-ът ни спешно излита за Испания. Прибира българчета с ковид

Шестима ученици и двама педагози ще върнати с военния самолет

По материала работи: Слав Велев
"Спартан"-ът ни спешно излита за Испания. Прибира българчета с ковид

Шестима ученици и двама педагози ще върнати със самолет „Спартан“ на военновъздушните сили от Севиля, където са карантинирани след положителни проби за коронавирус. Очаква се те да пристигнат утре на летище София. Предвиден е също транспорт, който след това ще ги отведе до домовете им.

Прибирането и е организирано от Министерствата на образованието и науката, на здравеопазването и на отбраната.

На 13 ноември шест от 31 ученици от Професионална гимназия по техника и технологии „Атанас Димитров“ в Нова Загора са показали положителни резултати от антигенен тест  за COVID-19 точно преди полета на групата от Малага през Мюнхен за София, обясниха от МОН. Направените впоследствие PCR тестове също са били позитивни. Гимназистите, заразени с COVID-19, и другите двама учители са карантинирани в хостел в Севиля. Учениците нямат симптоми и се чувстват добре.

Групата е била на посещение в Севиля, Кралство Испания, по програма „Еразъм“ заедно с четирима учители от същото училище. Учениците и придружаващите ги учители не са били ваксинирани. 

На 14 ноември 2021 г. учениците с отрицателен резултат на теста заедно с двама учители са се върнали в България. 

Коментари

Новини Варна